آیا افراد دیابتی میتوانند تاتو بزنند؟
آیا افراد دیابتی میتوانند تاتو بزنند؟
ابتلا به دیابت به این معنی نیست که نمیتوانید خالکوبی یا پیرسبنگ انجام دهید. اما قبل از انجام این کار، سطح قند خون شما باید در محدوده مشخصی قرار داشته باشد. اگر اینطور نباشند، انجام تاتو بدن ممکن است به درستی یا به سرعت بهبود نیابد و خطر ابتلا به عفونت را تشدید کند. فشار خون شما نیز باید ثابت باشد تا این مشکلات متوقف شود و ممکن است بخواهید قبل از شروع کار با دکتر خود در مورد آن صحبت کنید تا مطمئن شوید که همه چیز درست است.
انجام خالکوبی میتواند زمان زیادی طول بکشد و دردناک باشد که به همین خاطر، پیشنهاد میشود میان وعدهها و درمانهای کم خونی همراه داشته باشید.
از تاتو زدن در قسمتهای خاصی از بدن خودداری کنید
اگر دیابت دارید، بهتر است از خالکوبی و پیرسینگ روی نواحی خاصی از بدن که خطر گردش خون ضعیف وجود دارد، خودداری کنید. تاتو بدن و پیرسینگ در این مکانها معمولاً زمان بیشتری طول میکشد تا بهبود یابد، که این موضوع میتواند باعث عفونت شود.
همچنین باید از مناطقی که معمولاً انسولین تزریق میکنید، مانند بازوها، معده و رانها خودداری کنید تا بتوانید به وضوح ببینید که آیا عفونتی در این مکانها ایجاد شده است یا خیر. اگر از مانیتورینگ فلاش گلوکز استفاده میکنید، نباید آنها را روی نواحی دارای خالکوبی بپوشید، زیرا این کار میتواند بر نتایج شما تأثیر بگذارد.
از یک سالن تاتوی مجاز استفاده کنید. استودیوهای خالکوبی و پیرسینگ در ایران همگی نیاز به مجوز دارند و داشتن مجوز بدان معنی است که آنها آموزش دیدهاند و از روشهای صحیح، ایمن و بهداشتی پیروی میکنند. انتخاب یک استودیوی ایمن و بهداشتی بسیار مهم است؛ چراکه تجهیزات ناپاک نیز میتوانند باعث عفونت و ایجاد یا انتقال سایر بیماریها شوند.
بعد از خالکوبی یا پیرسینگ مراقب خود باشید
خالکوبی یک شکل محبوب از هنر بدن بوده که شامل استفاده از سوزن برای تزریق جوهر به زیر پوست است. ابتلا به دیابت به این معنی نیست که نمیتوانید خالکوبی کنید، اما قبل از تصمیم به انجام آن باید مطمئن شوید که دیابت شما به خوبی کنترل شده است.
به عنوان مثال، سطح بالای قند خون میتواند روند بهبودی را پیچیده کند و خطر عفونت را افزایش دهد. فشار خون نیز باید در محدوده هدف توصیه شده حفظ شود. همچنین به خاطر داشته باشید که سطح قند خون شما ممکن است در حین انجام تاتو افزایش یابد.
مواردی که افراد دیابتی برای تاتو باید در نظر داشته باشند
تعیین سطح
هنر تاتو را میتوان تقریباً در هر قسمت از بدن اعمال نمود؛ اما برای افراد مبتلا به دیابت، مناطق خاصی وجود دارد که باید از آنها اجتناب کرد، از جمله مواردی که گردش خون ضعیفی دارند، مانند:
- باسن
- ساق پا
- مچ پا
- پا
- محلهای رایج تزریق انسولین مانند بازوها، شکم و رانها
خالکوبی در این مکانها معمولا مدت زمان بیشتری طول میکشد تا بهبود یابد، که میتواند منجر به عوارض متعددی (مانند عفونت) شود.
کیفیت خالکوبی
قبل از اینکه خالکوبی خود را انجام دهید، مطمئن شوید که استودیوی خالکوبی مورد نظر شما دارای مجوز یا معتبر است. همچنین اطمینان حاصل کنید که خالکوبی را در مورد وضعیت دیابت خود مطلع کردهاید تا بتواند اطلاعات روش و مراقبتهای بعدی را متناسب با نیازها/شرایط شما تنظیم کند.
خطرات
خطرات اصلی خالکوبی عبارتند از:
واکنشهای آلرژیک - ممکن است به مواد مورد استفاده در جوهرها و تجهیزات واکنش نشان دهید.
عفونت پوست - اگر استودیو و/یا تجهیزات خالکوبی تمیز نباشند یا مراقبتهای بعدی مناسب اعمال نشود، ناحیه خالکوبی شده پوست ممکن است عفونی شود.
جای زخم – تاتو بدن میتواند باعث تشکیل یک اسکار بزرگ به نام کلوئید شود که میتواند تحریک پذیر و کمی دردناک باشد.
بیماریهای منتقله از طریق خون - اگر سوزن یا جوهر خالکوبی استریل نشده باشد، میتواند شما را در معرض خطر بیماریهای منتقله از طریق خون مانند HIV و هپاتیت B یا C قرار دهد.
بهبود زخم – سطوح بالای غیرطبیعی گلوکز خون میتواند بهبود پوست خالکوبی شده را به تاخیر بیاندازد و خطر عفونت را افزایش دهد.
اگر بعد از اتمام خالکوبی احساس ناخوشی کرده و یا علائم عفونت مشاهده کردید، باید فوراً از پزشک عمومی یا تیم مراقبتهای بهداشتی دیابت خود کمک بگیرید.